Loopbaanprofessional Maria Schreuders
Loopbaanprofessional
Maria Schreuders
Loopbaancoaching
Werkwijze
Hoogsensitiviteit
Tarief
Media/Nieuws
Contact

Werkwijze


Kennismaking


Een coaching traject start met een gratis kennimakingsgesprek. Dat kan telefonisch of persoonlijk zijn. Als we besluiten om samen te gaan werken dan maken we een eerste afspraak.


De start


We starten met het duidelijk krijgen van je loopbaanvraag. Vaak is deze vraag al latent aanwezig en maken we deze vraag concreter. Ook stellen we doelen: wat wil je bereikt hebben aan het eind van de gesprekken.


Als loopbaanvraag en doelstelling duidelijk zijn bespreken we de verschillende coaching methodes en maken we een schatting van het aantal gesprekken. 

We spreken dan het aantal gesprekken af en ook wat de kosten zijn. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 


Als je in aanmerking komt voor het ontwikkeladvies45plus dan is het hele traject kosteloos. Het ministerie van Sociale Zaken betaald dan voor jou.


Coaching


Welke coaching methode we gaan toepassen is afhankelijk van jouw loopbaanvraag en wat past bij jouw persoonlijkheid.


Vaak werk ik met de CSI methode. Deze methode is gebaseerd op de narrative methode van Mark L. Savickas. Het is praktisch, snel en geeft veel inzicht en handvatten om een besluit te nemen over je loopbaan.


Door middel van deze methode maken we een verhaal van je leven en loopbaan. Het helpt je om verbindingen te zien en de rode draad van je loopbaan te pakken.


Na afloop van de gesprekken heb je je eigen loopbaankompas. Je weet (weer) wat je drijfveren, kwaliteiten en interesses zijn. Die helpen je om een vervolg keuze te maken. Voor deze methode kun je ook kiezen bij het ontwikkeladvies45plus.


Mocht deze methode niet aansluiten bij jouw loopbaanvraag en/of persoonlijkheid dan kiezen we een andere methode die beter aansluit.


Uniek en persoonlijk


Elk loopbaantraject is anders. Het is een op maat gemaakt traject waarbij plezier en zelfonderzoek voorop staan.


Duur traject


Het maken van een loopbaancompas via de CSI methode vergt twee tot drie gesprekken. Naast deze gesprekken investeer ik tijd in het schrijven van jouw levens- en loopbaan verhaal. 


Gemiddeld is een traject twee tot drie gesprekken. Indien je verder coaching nodig hebt of wilt, bespreken we dat en maken we nieuwe afspraken.

Fenikscoaching en training  | maria@fenikscoaching.nl