Loopbaanprofessional Maria Schreuders
Loopbaanprofessional
Maria Schreuders
Loopbaancoaching
Werkwijze
Hoogsensitiviteit
Tarief
Media/Nieuws
Contact

Hoogsensitiviteit


 

In 2007 kwam ik voor het eerst in aanraking met het begrip hoogsensitiviteit:  ik herkende mezelf in de eigenschap. Vanaf die tijd ben ik me gaan verdiepen in deze eigenschap. Wat is het precies? En hoe kun je er mee om leren gaan? En hoe kun je het op een positieve manier inzetten in je werk? Dat heeft mij enorm geholpen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. 


Veel van de cliënten die ik begeleid hebben ook de hoogsensitieve eigenschap. Vaak komen ze bij mij omdat zij aanlopen tegen kwetsbare kanten van de hoogsensiviteit. Door mijn begeleiding krijgen ze meer inzicht in hun kwaliteiten en kunnen ze weer in hun eigen werk goed functioneren of kiezen er voor om ander werk te gaan doen dat beter past bij hun eigenschap.


Het is heel belangrijk dat wij, als mensen met de hoogsensitieve eigenschap, onze kwaliteiten kunnen inzetten in (vrijwilligers) werk. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de maatschappij. Doordat wij net even anders naar knelpunten kijken komen wij vaak met unieke oplossingen.  Ik zie dat wij vaak het eigen potentieel nog niet voldoende benutten.


Mijn missie is dan ook om de hoogsensitieve werknemer bewuster te maken van de eigen rol en regie t.a.v. hoogsensitiviteit en werk en hen daarin te ondersteunen zodat zij hun hoogsensitieve eigenschap als kracht in kunnen zetten zonder de kwetsbare kant uit het oog te verliezen. 


Wil je meer inzicht in jouw hoogsensitiviteit? Wie weet kan het hoogsensitivie persoonsprofiel je daar bij helpen. Dat heb ik samengesteld vanuit de laatste wetenschappelijke onderzoeken (2019). 


Het hoogsensitieve basis profiel kun je door hier te klikken lezen


Meer weten over hoogsensitiviteit en werk? 


De hoogsensitieve werkplek. artikel


Informatie over hoogsensitiviteit en solliciteren vind je in dit artikel. HSP en solliciteren


Je kunt het artikel lezen dat ik geschreven heb voor het counseling magazine in 2015. 


De folder van de vereniging hsp (intussen opgeheven) waaraan ik heb meegewerkt.Naast  mijn werk in loondienst als adviseur werk, werk ik ook als zelfstandig loopbaancoach. Als je vragen hebt over hoogsensitiviteit en werk en/of re-integratie neem dan gerust contact met me op. Dan kunnen we, in overleg, kijken wat ik voor je kan betekenen.

Fenikscoaching en training  | maria@fenikscoaching.nl